VYRA – Viher- ja ympäristörakentajat ry

  Vihreän yrittäjän asialla

  Me haluamme kasvattaa jäsentemme osaamista ja kannattavuutta sekä edistää viher- ja ympäristörakentamisen sekä kunnossapidon kehittymistä.

  Ota rohkeasti yhteyttä ja liity porukkaan!

  MEILLÄ ON OSAAVA JA INNOSTUNUT HALLITUS

  Vyran toiminnasta vastaa syyskokouksen valitsema hallitus, jonka toimintaa johtaa jäsenten valitsema puheenjohtaja. Hallituksen päätösten toimeenpanosta ja päivittäisten asioiden hoitamisesta vastaa yhdistyksen toiminnanjohtaja. Vyran toimintaa ohjaa yhdessä jäsenten kanssa laadittu strategia ja yhteiset arvot.

  Hallitusjäsenet

  Jouko Hannonen
  Jouko HannonenVYRAn puheenjohtaja

  Yritykseni on yli 3 vuosikymmenen ajan keskittynyt pääosin yksityispihojen rakentamiseen. Viime vuosikymmenen aikana ovat viherkatot olleet myös tärkeä osa toimintaamme. Uskon, että viheralan merkitys tulee selvästi kasvamaan maassamme ja haluan olla edesauttamassa tätä kehitystä.

  Jaani Turunen
  Jaani TurunenHallituksen jäsen

  Olen maisemasuunnittelija. Työkokemusta on viherrakentamisen, kunnossapidon, suunnittelun, tuoteneuvonnan, myynnin, viestinnän ja markkinoinnin tehtävistä. Vapaa-ajalla rakennan puutarhaa mökkitontilla. Työskentelen Ruduksella Formento maisematuotteiden myynnissä.

  Hanna-Kaisa Sävelkoski
  Hanna-Kaisa SävelkoskiHallituksen jäsen

  Päädyin viheralalle vuonna 2019, kun sain hienon mahdollisuuden päästä jatkamaan perinteikästä viherrakennusyritystä, joka oli sukupolvenvaihdostilanteessa. On mielenkiintoista päästä soveltamaan diplomi-insinöörinä isoissa yhtiöissä saamiani oppeja kasvavaan viheralan yritykseen. Toimiala on parasta mitä kuvitella saattaa! On hienoa nähdä, miten kauniita ja viihtyisiä ympäristöjä alan toimijat osaavat luoda.

  Virve Jurmu
  Virve JurmuHallituksen jäsen
  Olen koulutukseltani sekä puuseppä, että hortonomi ja olen toiminut viherrakennusalan yrittäjänä Oulussa viimeiset 16 vuotta. Työssäni suunnittelen ja rakennan sekä hoidan ympäristöä .Yrityksemme liittyi VYRA:n jäseneksi jo pian perustamisen jälkeen ja olen aina arvostanut vertaistukea ja koulutusta mitä olen VYRA:n kautta saanut. Koskaan ei voi tällä alalla olla valmis ja aina on mahdollisuus oppia uusia asioita. Yrittäjänä minulla on mahdollisuus viedä näitä oppeja työmaille ja kokeilla niiden toimivuutta käytännössä.
  Mikko Suomalainen
  Mikko SuomalainenHallituksen jäsen
  Minulla on yli 25 vuoden kokemus viher- ja ympäristörakentamisesta sekä yrittämisestä. Vuosien varrelle mahtuu monipuolisesti erilaisia kohteita pihoista aina laajoihin puistoihin. Olen kiinnostunut laadusta ja etenkin toiminnan laadusta. VYRAn lisäksi minulla on kolme muuta hallituspaikkaa, joista kaksi yrityksissä ja yksi yhdistyksessä, jossa toimin puheenjohtajana.
  Tero Ilomäki
  Tero IlomäkiHallituksen jäsen
  Olen koulutukseltani miljöösuunnittelija ja toiminut viherrakennusalan yrittäjänä nyt 10 vuotta. Opiskeluideni jälkeen toimin yhdessä isossa konsulttitoimistossa infrasuunnittelijana muutamia vuosia. Tietokonemonitorin edessä istuminen ei kuitenkaan ollut minua varten ja onneksi rohkenin lähteä yrittäjäksi viherrakennusalalle. Vyrassa minua kiinnostaa mahdollisuus oppia ja ymmärtää asioista hieman laajemmassa perspektiivissä ja tätä kautta mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Tärkeänä koen ehdottomasti verkostoitumisen ja mahdollisuuden rakentaa tukiverkkoa samanhenkisten ihmisten parissa.
  Juha Liukkonen
  Juha LiukkonenHallituksen jäsen

  ”Olen pitkän linjan ”tieluiskalainen” ja toiminut viimeiset 20 v. kasvualustojen parissa. Kasvualustojen myynti ja tuotekehittely kuuluvat päätehtäviini. Olen koulutukseltani laskentamerkonomi ja viheralan tietoisuutta kartutan olemalla ”mahdollisimman monessa mukana”. Vyran toiminnassa olen ollut mukana välillä aktiivisestikin parisen kymmentä vuotta. Hallituksessakin neljän vuoden pätkä vuosikymmenen takaa. Vyrassa arvostan ihmisiä, hyvää yhteishenkeä ja upeaa verkostoitumisympäristöä. Hieno huippuammattilaisten joukko!”

  Mika AaltonenHallituksen jäsen

  Toiminnanjohtaja

  Miisa Uski
  toimisto(at)vyra.fi

  Viher- ja ympäristörakentajat ry

  Viljatie 4 C, 00700 Helsinki
  P. 044 977 0521
  toimisto(at)vyra.fi