Blogi

Kiinteistöliiton taloyhtiöiden rakentamista ja peruskorjausta selvittävä barometri kertoo , että pihojen kunnostus koetaan tärkeäksi. Peräti 26 prosenttia taloyhtiöistä aikoo korjata pihaympäristöä lähivuosien aikana.

Vantaan asuntomessut on saanut kävijätutkimuksessa hyvät arvosanat. Asuinalueesta tykättiin ja messuilta viihdyttiin.

Asuntomessut Vantaalla veti 138 756 vierailijaa. Pääosa, 55 % tuli Uudeltamaalta. Yksistään Helsingistä kävijöitä oli 15,8 %, Vantaalta 13,7 % ja Espoosta 9,1 %. Myönteinen yllätys oli, että peräti noin 30 % tuli lähijunalla. Moni siis halusi kokeilla uutta junakyytiä.

Kaksi kolmesta koki messualueen miellyttävänä asuinalueena. Lähes 90 % piti messuja hyvänä tai erinomaisina.

Vierailu maapallon toisella puolella pisti mietteliääksi. Brasilian suunnaton koko, laajat resurssit, kehitysvaiheessa oleva yhteiskunta ja suuret ympäristöongelmat. Kotoisat ongelmat tuntuvat niiden rinnalla pieniltä. Toisaalta osaa arvostaa sitä hyvää, mitä meillä on.

Vihervuoden aikana nousee vahvana ammatillisena teemana kestävä ympäristörakentaminen esille. Tavoitteet on vedetty korkealle. Sisällön lisäksi tarkoituksena on saada aikaan muutoksia käytännön tekemisessä.

 

Vihervuoden 2016 aikana edistetään kestävää ympäristörakentamista. Viherympäristöliiton asettama työryhmä alkaa miettiä, mitä kestävällä ympäristörakentamisella käytännössä tarkoitetaan. Millaisia haasteita se asettaa suunnittelulle, rakentamiselle ja hoidolle?

Minut "komennettiin" käymään Tampereen Pihamessuilla. Syytä olikin. Paikallinen yrittäminen oli esillä innostuneella otteella.

Tyylipihat Oy oli käyttänyt osaston suunnittelussa monipuolisesti vanhoja ja uusia tuotteita.

Pääsiäisen aikana sattui silmiini osuva mielipidekirjoitus Puutarha&kauppa –lehdessä (7-15). Kirjoituksessa Helsingin yliopiston uskonnonfilosofian professori ja tutkijakollegiumin johtaja Sami Pihlström kertoo omakohtaisesta suhteestaan puutarhaan. Kirjoituksen avainsanomaan on helppo yhtyä. Puutarhan hoidosta yhä useampi on valmis maksamaan, kun siitä huolehtii joku ammattiyrittäjä.

Ranskassa on Helsingin Sanomien jutun mukaan (20.3.2015) pakollista peittää katto joko aurinkopaneeleilla tai kasveilla. Uusi laki on astunut hiljattain voimaan.

Uusi laki koskee liiketiloiksi kaavoitettuja alueita ja vain osaa katon pinta-alasta. Laki sallii kasvien korvaamisen aurinkopaneeleilla. Ympäristöaktivistit olivat vaatineet viherkattoja kaikille uusille rakennuksille.

Panama City on esimerkki kaupungista, joka kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Vielä 15 vuotta sitten kaupunki oli pääosin yksikerroksista, osittain huvilamaista asutusta. Nyt taivaanrannassa kurkottavat toinen toistaan korkeammalle pilvenpiirtäjät.

Sivut